Головна Події спільноти Міжнародний симпозіум по роботі з травмою

Міжнародний симпозіум по роботі з травмою

Міжнародний симпозіум по роботі з наслідками психічної травми в Одесі 19-22 вересня 2015 вийшов дуже насиченим за змістом, надихаючим і таким, що відкриває нові перспективи в роботі психотерапевта. Професор, д.мед.н. Ульріх Заксе, доцент і голова правління Товариства Кататимно-імагінативній психотерапії Західній Німеччині (AGKB), показав високий рівень професіоналізму в роботі з психічною травмою, зробивши дуже цікавий, глибокий і змістовну доповідь-презентацію і провівши кілька демонстраційних сеансів роботи з різними видами психічної травми. У роботі Ульріха Закса поєднуються глибина подачі матеріалу і майстерне виконання психотерапевтичних технік роботи з травмою, що включають роботу з імагінаціях, соматичний підхід, дихальні техніки і EMDR (ДПДГ).

Міжнародний симпозіум по роботі з наслідками психічної травми

Програма Міжнародного симпозіуму також включала Круглий стіл, в якому кожен міг поділитися своїм досвідом роботи з психічною травмою, семінар «Здатність прощати» к.психол.н., Доцента Мокпо, президента МГО СРС КВП Якова Леонідовича Обухова-Козарновського, лекцію про особливості роботи з різними видами психічної травми з Оленою В'ячеславівною Столярової-Шерешевської, велику балинтовську групу, яку проводила голова правління Української громадської організації «Інститут розвитку символдрами і глибинної психології», доцент Мокпо Катерина Миколаївна Родіна та два майстер-класи, які проводили доценти Мокпо к.мед.н . Сергій Іванович Вишниченко, доцент Мокпо, к.психол.н. Олена Володимирівна Сазонова і навчальний психотерапевт Мокпо, почесний керівник Львівського товариства символдрами Оксана Миронівна Сапіжак.

У рамках симпозіуму також відбулися дві групові супервізії, які проводив професор Ульріх Заксе.

На симпозіум приїхало понад 60 учасників з різних міст України (Одеси, Києва, Вінниці, Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Кіровограда, Кривого Рогу, Луганська, Львова, Рівного, Харкова, Херсона) і ще 34 учасники з Києва, Вінниці, Донецька, Кам'янця Подільський, Луганська, Сєвєродонецька та різних міст Росії (Москви, Санкт-Петербурга, Волгограда, Калінінграда, Канська, Красноярська, Новосибірська, Ростова-на-Дону, Самари, Саратова, Сочі, Тули, Уфи) дивилися трансляцію першого дня симпозіуму онлайн.

Одеса зустрічала гостей прекрасною, майже літньою погодою, на диво теплим морем, смачною їжею і чудовою музикою ансамблю одеських клезмерів. Під час Симпозіуму учасники могли не тільки продуктивно попрацювати (програма заходів тривала з 9.30 ранку до пізньої ночі), але і відпочити, насолодившись прогулянками по місту, Оперним театром і просто спілкуванням з колегами-сімволдраматістамі. Ми домовилися з професором Ульріхом Заксе про те, що подібні симпозіуми будуть проходити в рамках Асоціації організацій розвитку символдрами (АОРС) регулярно, не рідше одного разу на рік, що особливо важливо і актуально для підвищення кваліфікації фахівців нашої спільноти.